Aktuális

“Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 3. rész

Lassan másfél hónapja tart a fiatal pár, Laci és Laura tudatos megtakarítási akciója. Olvassátok el legújabb bejegyzésüket!

 

„Elmentünk segítséget kérni”


„Hat hét után kijelentjük: megtakarítani, pénzt félretenni nem nagy ördöngösség. Minden csak tudatosság és következetesség kérdése. Na és persze van még egy fontos dolog, amit az elmúlt majd másfél hónapban tanultunk meg: merj tanácsot kérni!” –
írja a fiatal pár, akik egy listát kezdtek vezetni február elején arról, hogy min és mennyit tudnak spórolni a következő öt hónapban. A megtakarításukat pedig az 5 hónap lejárta után befektetnék.

„Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 3. rész„Korábban hallani sem akartam arról, hogy ne a nyári esküvőre vagy egy nászútra költsük a megtakarításunkat, csakhogy Laci egyre többet beszélt nekem az állampapírokról. Viszont be kell valljam, egyáltalán nem vagyok jó a pénzügyekben. Így egyik hétköznap kitaláltam, hogy menjünk be az egyik Államkincstár-fiókba, és kérjük szakember segítségét, tanácsát!” – folytatja Laura, akinek párja, Laci korábban egy Kamatozó Kincstárjegyet szemelt ki.

„Az egyik fővárosi fiókba mentünk be szerdán délután. Elmeséltük az ügyintézőnek, hogy körülbelül mennyi megtakarításunk lenne három és fél hónap múlva, mire ő felvázolta a lehetőségeket. Már én is nyitott vagyok az egyéves lejáratú Kamatozó Kincstárjegyre, ám tény, hogy az ideális cél eléréséhez jó lenne legalább 500 000 forintot megspórolni. Ha abból 5,75%-os kamatú Kamatozó Kincstárjegyet veszünk, akkor egy év után, az adólevonást követően majdnem 25 ezer forinttal lesz több a pénzünk – ahogy Laci is számolgatta otthon. Lényegében ha egy évet várunk a nászúttal, többet költhetnénk a mézesheteinken. De ha időközben bekopogtat a gólya, akkor a kisbaba érkezése sem terhelné meg annyira a családi kasszát” – írja Laura.

Hol tudunk még spórolni?

Csakhogy Laura és Laci a jelenlegi helyzet szerint mintegy 400 000 forintos megtakarításra számíthatnak az ötödik hónap végén. Lemondtak a munkahelyi menzáról és a drága taxizásról, valamint a felesleges ruhavásárlásról. Hol tudják még megfogni a pénzt? „Úgy éreztem, ideje felvezetnem a hírt a páromnak: mondjon le a sportcsatornákról és a meccsekről!” – Hogy mi lett a végeredmény, és mivel pótolták? A következő bejegyzésből kiderül!

    Ennyit spórolnak ezzel egy hónapban Ennyit öt hónap alatt
Taxi, autóval munkába járás, sofőrszolgálat  Tömegközlekedés 30 000 150 000
Ebéd a munkahelyi étteremben  Ételrendelés 28 000 140 000
Felesleges ruhavásárlás  Régi, szép ruhák 25 000 125 000

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top