Aktuális

Fontosabb a külső, mint a karrier

A fiatal nők inkább a saját külsejükkel és a szórakozással törődnek, mintsem a jövőjükkel. Legalábbis egy friss kutatás szerint.

Fontosabb a külső, mint a karrierEgy Angliában készült felmérésben 18 és 25 év közötti nőket kértek arra, hogy fontosság szerint rangsorolják életük különböző területeit. A résztvevők 41 százaléka elismerte, hogy sokkal fontosabb számára a külseje, mint a munkahelyi előmenetele.

Minden ötödik nőnek többet jelentenek a divatos ruhák, illetve a tökéletes frizura és smink, mint a karrierlehetőségek, vagy akár a fizetésemelés. Nem kevesen akadtak, akik bevallották azt is: inkább a külsejük tökéletesítésével és a vékonyságuk megőrzésével törődnek, mintsem hogy megtanulnának autót vezetni vagy arra törekednének, hogy saját lakásuk legyen. Ami azonban még a külsejüknél is lényegesebb a számukra, az az, hogy a barátaikkal szórakozni járjanak.

A jövőt érintő kérdésekben az említett korosztályhoz tartozó nők jelentős része inkább a homokba dugja a fejét és inkább a mának él. Ötödük el sem tudja képzelni, hogy valaha is olyan helyzetbe kerül, hogy saját otthont tud majd vásárolni magának, miközben háromból két megkérdezett vágyik erre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top