Aktuális

60 után sem áll meg az élet!

Azután sem áll meg az élet, hogy a gyerekek felnőttek, saját családot alapítanak, és mi nyugdíjba megyünk. Olvasónk saját történetét osztotta meg velünk.

60 után sem áll meg az élet!Katalin 63 éves, nyugdíjas olvasónk, aki korábban több mint harminc évig volt egy építkezési iroda alkalmazottja. „Két gyermekem van és egy unokám. És bevallom, én is aggódtam azon, hogy mihez fogok kezdeni az életemmel azután, hogy nyugdíjba vonultam. Több okból is voltak félelmeim. Először is, amíg dolgoztam, mindig próbáltam a gyerekeknek segíteni, nekik minél többet adni. És nem akartam, hogy esetleg később nekik kelljen segíteniük rajtam. Így már a nyugdíjazásom előtt tudatosan készültem a jövőre” – meséli Katalin, aki gyermekeivel is megbeszélte döntését, és félretett pénzéből állampapírt vásárolt.

„Az utolsó évemben kapott bónuszomból Prémium Magyar Államkötvényt vásároltam, hároméves futamidőre. Amíg a pénz fialt, én minden hónapban csak addig nyújtózkodtam, amíg a takaróm ért, ráadásul nem költöttem el butaságokra a bónuszomat. Most, hogy letelt a három év, úgy döntöttem, hogy egy részéből az unokámmal együtt elutazok Rómába. Fiatalos nagyi vagyok, és nem csak kertészkedésből na meg tévézésből áll az élet!” – írja történetében Katalin, akinek az utazás kifizetése után maradt még egy kis pénze „Ami maradt, azt visszaforgattam. Igaz, ezúttal egy rövidebb lejáratú Kamatozó Kincstárjegyet választottam. Majd egy év múlva eldöntöm, hogy mi legyen. A pénzem addig is biztonságban, jó befektetésben van!”

Korábbi cikkek a témában:
– Retroőrület – kutyás persely és a többiek
– Megfogadtuk: 5 hónapig spórolunk! – 3. rész
– A szakértő válaszol – 3. rész!

– 8 tanács, hogy segíts a szüleidnek
– Térkép! Itt találod az Államkincstár-fiókokat!
– Fiataloknak államkötvényt ajándékba!
– Pénzügyi tanácsok – A szakértő válaszol! – 2. rész
– Újabb tévhitek az államkötvényről
– „Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 2. rész
– 10 tanács, hogy a gyerek ne szórja el a zsebpénzt
– Pénzügyi tanácsok – A szakértő válaszol! – 1. rész
– 7 tévhit az államkötvényről
– 10 tipp, amivel spórolhatunk a rezsin
– Nagy pénzügyi fogalomtár – 1. rész
– „Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 1. rész
– Miért jobb a megtakarítás a hitelnél?
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 1. rész
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 2. rész
– Mi az államkötvény, és miért jó befektetés?
– Miért éri meg előtakarékoskodni?
– Légy képben! Mi a tőke? Mi a kamat?
– 10 tipp a családi költségvetés megtervezéséhez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top