Aktuális

Itt alszanak a nélkülöző gyerekek

Szívszorító képek arról, milyen ágyakban szenderülnek álomba a hátrányos helyzetű gyerekek.

A hetekben járta be a magyar netet egy fotósorozat, amit egy James Mollison nevű fotós készített, és gyerekek alvóhelyeit mutatja be a rendezett amerikai, japán gyerekszobáktól a rozzant szenegáli, brazíliai és kenyai fekhelyekig.

Ennek láttán szedte össze a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány munkatársa, Ritók Nóra, milyen ágyakban alszanak Magyarországon azok a gyerekek, akik szegény családokba születtek.

Kattints a képre a fotókért!
Kattints a képre a fotókért!

„Azt gondoltam, James Mollisonnak a világ gyermekeinek alvóhelyeit bemutató, híres fotósorozatára reflektálva válogatok párat Magyarországról is. Mert ezek a különbségek nálunk is kimutathatók – írta a Facebookon a képek mellé Ritók Nóra. – A munkánk területe miatt a gazdagabb rétegekből nincsenek fotóink. A szegényekből annál több. Olyan helyekről, ahol egy szobában van az alvóhely és a konyha, és az egész család itt alszik. Mert csak itt van fűtés. Ahol előfordul, hogy nincs áram. Ahol az újszülötteknek nem jut kiságy. És ritka, hogy valaki egyedül birtokoljon egy fekhelyet. Ahol lábtól is fektetik a gyerekeket, hogy elférjenek. Európa, Magyarország, 2013.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top