Aktuális

Különleges fesztivál Zsédával

Tavaly év végén jelent meg Zséda legutóbbi albuma, az Ötödik érzék. Ez a lemez is óriási sikert aratott, az új dalok slágerré váltak, és az énekesnő folyamatosan turnézik. Szoros programja ellenére vállalta, hogy fellép a Nők Lapja idén először megszervezett, szándékaink szerint hagyományteremtő kulturális fesztiválján, a Kultúrszombaton, a Művészetek Palotájában.

– A legújabb album dalait hallhatja majd a Nők Lapja új fesztiváljának közönsége is?
– Erről a lemezről is énekelek majd a Müpában. A műsorom különleges lesz abban az értelemben, hogy elektronikus zenei effektek nélkül, zongorakísérettel adom elő a kedvenc dalaimat, illetve néhány számban megszólal egy szaxofon is. Többféle kísérettel lépek közönség elé, de az egyik nagy kedvencem, amikor az akusztikus hangszerek mellett a maga természetes módján csendülhet fel az énekhang.

 Különleges fesztivál Zsédával2013. május 18. Művészetek Palotája, fesztiválszínház

Tavasszal már nemcsak a lap hasábjain olvashatnak kedvenc előadóikról, de egy „kultúrdélután” keretében találkozhatnak is velük és a magazin munkatársaival. A Kultúrszombattal a Nők Lapja hagyományt kíván teremteni, az idei esemény az első a sorban.

Különleges fesztivál ZsédávalA program:
16.00 A zongorista és én – Zséda-koncert
16.50 Kulka János – dalok prózával
18.30 Pereg a film… zene – Hegyi Barbara és Kolovratnik Krisztián
19.10 Apanapló – Varró Dániellel Grecsó Krisztián beszélget
20.10 Zorán-koncert

Rendeljen jegyet most! A rendezvényre jegyek vásárolhatók a www.mupa.jegy.hu oldalon vagy személyesen a Művészetek Palotája jegypénztáraiban (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)

A belépődíj: 5900 Ft

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

– Az ilyen „hagyományos” előadásban egész más értelmet kapnak a jól ismert dalok.
– A valódi dal egy szál zongora kíséretében is ugyanolyan hatásos, ugyanolyan erős zenei élményt nyújt, mint amikor nagyzenekarral, vokállal és a legmodernebb elektronikus hangzásoktól kísérve adják elő. Az énekhangban benne van az ember maga. Visszatekintve kicsit az elmúlt tizenöt évre, ezen a Müpa-koncerten azokat a számomra kivételesen fontos dalokat énekelem el, amelyek meghatározták az utamat, és amelyeken keresztül azzá váltam, aki ma vagyok.

– Elárulna néhány részletet a várható programról?
– Mivel tavasz van, végre süt a nap, ezért én is egy vidám hangulatú, derűs műsorral készülök. A saját számaim mellett kiválasztok néhányat az angol nyelvű kedvenceim közül is. Történetmesélő lírai, poetikus számokat vegyítem kedvenc műfajaimmal, a dzsesszel és a blues-zal.

– Ez a koncert jól illeszkedik a jelenlegi turné állomásai közé.

– Igen, hiszen leginkább színházakban lépünk fel, ahol egész más, sokkal meghittebb hangulatú előadások születnek, mint a nagy szabadtéri koncerteken. Természetesen nyáron ezek sem maradhatnak el, hiszen azt is nagyon szeretem, amikor a közönség együtt táncol, énekel, bulizik velünk. Számomra így kerek a világ. Sokat dolgozom, és boldog vagyok, hogy megtehetem. Amúgy sem vagyok panaszkodós típus. Bármi történik körülöttem a világban, én énekelek. Igyekszem alkalmazkodni a körülményekhez, és közben járni a saját utam. Ha pedig mindehhez még társakat is találok, embereket, akik szívesen hallgatnak, akkor úgy érzem, hogy jó felé haladok.

 

  Cikkünk az e heti Nők Lapjában jelent meg. További cikkeink az aktuális számból:

Különleges fesztivál Zsédával

 

Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!
Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top