Aktuális

“A modern balett nagyon tetszik”

Sári azt mondja, korábban idegenkedett a balettől, mert túlságosan "rózsaszínnek" látta. Ám azóta megismerte a modern műfajokat is, és ez már tetszik neki. A visszahúzódó kislány a táncban igazán felszabadul!

A Pém házaspárnak hét gyermeke van, mégis magukhoz vettek egy nyolcadikat. Az édesanya lelkész, kántor, zongorát és éneket tanít, mellette megszervezte a Létminimum Alatt Élők Társaságát Miskolcon. Gyűjtéseket szerveznek, szegény családokat támogatnak, mint mondják, van, aki náluk is rosszabb körülmények között él – csakhogy közben ők is igazán nehéz helyzetbe kerültek. A hallássérült édesapa harmincnyolc évnyi munka után vesztette el földmérőmérnöki munkáját, amikor felszámolták a cégét. Így kell most eltartaniuk nyolc gyereket, az édesanya mégis azt mondja, nem bánja, hogy nagycsaládosok lettek.

„Mi is sokan voltunk, ez volt előttünk a minta. De mi még könnyebben felnőttünk, könnyebb volt az élet, és vannak ennek előnyei is. A gyerekek egymást is formálják, mindegyikük egy ablak a világra, és bizonyos tulajdonságok, mint a szociális érzékenység és segítőkészség, csak nagy családban alakulhatnak ki.”

Mi most Sárikának szeretnénk egy jó napot szerezni. Nehezen tudjuk lefotózni a visszahúzódó kislányt. Kicsit szégyenlős, de a balettről boldogan mesél. Ezt tanulja, mellette néptáncra is jár. Szeretne megnézni egy modern balettelőadást, mert bár a miskolci színházban járt már, ilyesmiben még nem volt része.

„A modern balett nagyon tetszik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top