Aktuális

“Megnézném a profi cukrászokat munka közben”

Előfordul, hogy egy kiskamasz érdeklődik a főzés iránt, de hogy marcipános formatortákat készítsen alkalmakra... Dominik nagyon örülne, ha egyszer az "igazi" cukrászokat megfigyelhetné munka közben.

Három gyermekével maradt egyedül Dominik édesanyja, amikor elvesztette a férjét. Azóta újra megtalálta a boldogság, sőt egy negyedik gyermeke is született, a kislány már kétéves. Párjával mindketten dolgoznak, de a hitelek és az iskoláztatás miatt nem könnyű az életük. „Éppen kijövünk a hónap végére, de félretenni már nem tudunk – mondják. – Régen sokat jártunk kirándulni, de ma már be sem férünk egy autóba.”

Dominik még csak elsős volt, amikor egyszer csak telefonált az édesanyjának, mondván, hogy ő most pogácsát fog sütni. A mama frászt kapott, de Dominik megnyugtatta: már megy is a sütő. Hagyták gyakorolni, és mostanra igazi szenvedélyes hobbicukrász lett a kisfiúból: ünnepnapokra marcipán formatortákkal lepi meg a rokonokat, barátokat. „Ezt így kinyújtjuk szépen, befedjük vele a piskótát, a töltelék meg puncspuding – magyarázza legutóbbi művének fotóit mutogatva. – Nincs kedvencem, mindent megcsinálok” – mondja a kissrác, aki naná, hogy cukrász akar lenni. Boldog lenne, ha egy fél napot gyakornokoskodhatna egy kis kézműves-cukrászüzemben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top