Aktuális

“A lovak a kedvenceim”

Amikor igazán szegény környéken járunk, sajnáljuk, hogy csak néhány gyereknek tudunk örömet okozni. Ilyen Komádi egyik félreeső negyede is, ahonnan Amanda jár nap mint nap iskolába.

Hatalmas barna szemekkel néz ránk Amanda, de csak nagy nehezen mosolyodik el. Szokatlan dolog neki, hogy fényképezik őt, de már az idegen ember is túl sok körülötte. Iskolájában látogatjuk meg, ahol sok hátrányos helyzetű kisgyermeket segítenek, egy alapítvány pedig azon fáradozik, hogy a legtehetségesebbeket kiemelje, és olyan esélyekhez juttassa, amire családjuk erejéből sosem telne.

Amanda igen nagy nélkülözésben él a település határában, ahol még aszfaltút sincsen, csak a düledező házak sorakoznak egymás után. A kislány kedvencei a lovak. Édesapja időnként vigyáz egy másik ember lovára, de arra Amandának tilos felülnie. Pedig Amanda szeretné közelről is megnézni a lovakat, sőt, gondozni is őket: egy napot eltöltene egy lovardában.

„A lovak a kedvenceim

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top