Aktuális

“Nagyapához szeretnék eljutni”

Elmenni egyik városból a másikba: nem tűnik elérhetetlen dolognak abban az évszázadban, amikor már országokat lehet átrepülni néhány óra alatt. Ám vannak, akiknek ez is óriási dolog.

Számunkra mindig a legmeghatóbb kívánságok közé kerülnek azok, amikor nem valamilyen élményt vagy programot kér magának egy gyermek, hanem egy másik embert. Pontosabban egy találkozást valakivel – még csak nem is hírességgel, hanem egy családtaggal. Hihetetlen, de akadnak Magyarországon olyanok, akiknek ez is csodaszámba megy, merthogy egy vonatjegyet is nehéz volna kifizetniük (akár egy negyed fizetésnyi pénzbe is belekerülhet…).

Idén három ilyen „gyermekünk” is van; az egyikük Kotán Kitti, aki három testvérével együtt Tarpán, Szabolcs megyében él. Nagyszülei elváltak, és a nagypapa messze, Kecskeméten él egy nyugdíjasotthonban. Nagyon szeretnék meglátogatni egy hétvégén, de anyagilag nem tudják megengedni maguknak, mert nem tudnák kifizetni a panziót, ahol meg tudnának szállni. Kitti legnagyobb vágya teljesülne, ha nagypapája megismerné kistestvéreit, a hétéves Tifanit és a négyéves Kevint, mert velük még sosem találkozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top