Aktuális

“Milyen lehet a repülés?”

Örülhet ma az, akinek van munkája, ám sokszor az sem old meg mindent. Rita édesapja rengeteget dolgozik, de nagy családdal így sem könnyű.

Hosszú, kanyargós úton megyünk feljebb, egyre feljebb a hegyen. Gyönyörű a bükki táj, de a megélhetés nem könnyű, ahogyan egész Borsod megyében sem. „Nehéz annyit termelni, hogy mindenünk meglegyen és a hitelt is tudjuk fizetni” – mondják Zórádék. Az édesanya védőnő, az apa otthoni fordítást vállal, mint mondja, „sok munkával, éjszakázásokkal, hétvégézve lehet keveset keresni”.

Korábban Diósgyőrben laktak, de inkább feljöttek a hegyre, hogy a gyerekek zöld környezetben nőjenek fel. Rita és kistestvére épp valami főzelékfélét kanalaznak, miközben megy a rajzfilm. Nehéz elképzelni a hatéves pici lányról, hogy épp a sétarepülés lenne a vágya, márpedig ő ezt mondja nekünk. Amikor felhívtuk, hogy bekerült a 33 kívánság programba, megijedt, hogy most már aztán tényleg repülés lesz ebből, mese nincs. Mikor azonban meglátogatjuk, már inkább csak izgatott, azt mondja, ha a papája mehet vele, nem fog félni.

„Milyen lehet a repülés?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top