Aktuális

“Apa nélkül semmi nem a régi”

Furcsa élményben van részünk, amikor a Horváth ikrekkel beszélgetünk. Levelükben azt írták nekünk, apjukkal szeretnének egy közös kirándulást. Arra gondoltunk, a család pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy egyszerre mind elutazzanak, ezért kérik a segítségünket. Kiderült, hogy a helyzet nehezebb ennél annyira, aminek a megoldásához mindannyian kevesek vagyunk.

„Másfél évvel ezelőtt költözött el tőlünk az apjuk – kezd bele Viktorék mamája. – Eleinte látogatta őket, mostanában egyre kevésbé. A bizonyítványuk egyre romlik, és semmivel nem lehet nekik igazán örömet szerezni. Ha van egy jó nap, egy jó program, akkor is csak azt mondogatják: »ha apa is itt lehetne«” – meséli édesanyjuk. A házaspár saját kezűleg építette fel a házat, ahol ma minden munkát egyedül végez az édesanya, gondozza az állatokat, aprítja a fát. Mivel a fiúk asztmával, hörgőszűkülettel küzdenek, mamájuk ápolási díjjal van otthon: 26 ezer forint a jövedelme. „A fiúk szerencsére segítenek mindenben” – mondja. Két nagylánya 19 és 23 éves, mindketten továbbtanultak.

„Apa nélkül semmi nem a régi

Bár fáj a szívünk, elmagyarázzuk a két srácnak, hogy édesapjukkal csak ők tudnak beszélni, a 33 kívánság nemigen tud segíteni a családegyesítésben. Felajánljuk viszont nekik, hogy kérhetnek valami mást, végül a budapesti Tropicarium mellett döntenek. Egy ottani látogatás kicsit talán felvidítaná őket!

„Apa nélkül semmi nem a régi

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top