Aktuális

Megtakarítási tippek nyárra

Pár hét, és végérvényesen beköszönt a nyár, amire már úgy vártunk. Ez azt is jelenti, hogy mindenki maximumon pörgeti a légkondiját, feleslegesen járatja az üres hűtőt. De kivédhetjük a pénztárcát megterhelő nyári pluszköltségeket...

Megtakarítási tippek nyárra1.
Szedd magad!

Bár már néhány ismerik, sokak számára még ismeretlen a Szedd magad! akció. Ennek a lényege, hogy nyártól egészen őszig mi magunk „szüretelhetjük le” a kívánt gyümölcsöt. Nagy mennyiségnél még az utazás költsége sem olyan megterhelő, ráadásul a gyümölcsöket sokkal olcsóbban kapjuk meg, mint a piacon és az áruházakban. Befőzés előtt szinte kötelező!

2.
Hová tegyem a hűtőt?

A házi jeges teát lehűtő hűtőnk is hőt termel. Ha lehetőségünk van rá, ne tároljuk a hűtőszekrényt a hűvös spájzban, mert a kánikulában tovább fűti a helyiséget.

3.
Klíma és társai

Bármilyen nagy is a kísértés, NE szellőztess a forró déli órákban. Ilyenkor ugyanis inkább csak a meleget engeded be a lakásba, amit később nehezebb lesz lehűteni, és több energiára lesz szüksége a klímának.
Ha már a klíma, a legjobb megoldás, ha maximum 3 fokkal hűtjük le a lakást. Használd a légkondi távirányítóján lévő időzítőt, így a klíma már fél órával azelőtt bekapcsol, hogy te hazaérnél a munkából.

Nem is gondolnád, hogy mennyit spórolhatsz nyáron, amit később akár be is fektethetsz, mondjuk állampapírba. De jól jön a gyerekek beiskoláztatásánál is.

Korábbi cikkek a témában:
– 6 tévhit a spórolásról
– 7 tévhit az államkötvényről
– 10 tipp, amivel spórolhatunk a rezsin
– Mi az államkötvény, és miért jó befektetés?
– Légy képben! Mi a tőke? Mi a kamat?
– 10 tipp a családi költségvetés megtervezéséhez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top