Aktuális

2013-ban ők a világ legbefolyásosabb női

Az élen idén sem történt változás, Lady Gaga viszont egyre kevésbé befolyásos.

A Forbes magazin ebben az évben is összeállította a világ legbefolyásosabb nőinek százas listáját. Az élen – szintúgy mint az előző években – Angela Merkel német kancellárt találjuk, Dilma Rousseff brazil államfő pedig egy helyet feljött tavalyhoz képest, és így lett 2. helyezett. A 3. helyen Melinda Gates üzletasszony, Bill Gates, a Microsoft alapító-tulajdonosának neje és a férjével közös alapítvány társelnöke végzett.

Dilma Roussef, Angela Merkel és Melinda Gates
Dilma Rousseff, Angela Merkel és Melinda Gates

A legjobb tízbe bekerült még Michelle Obama, amerikai first lady, Hillary Clinton politikus, Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója, Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója, Janet Napolitano, amerikai belbiztonsági miniszter, Sonia Gandhi, az Indiai Nemzeti Kongresszus elnöke, valamint Indra Nooyi, a PepsiCo vállalat elnök-vezérigazgatója.

A szórakoztatóipar nagyjai közül Oprah Winfrey amerikai médiaszemélyiség érte el a legelőkelőbb, 13. helyezést, míg Beyoncé a 17., Angelina Jolie a pedig a 37. helyet szerezte meg. Lady Gaga, aki két éve még a 11. helyen állt, idén „csak” a 45. lett.

II. Erzsébet angol királynőt a 40. helyre rangsorolták, és tőle mindössze egyetlen helyezéssel maradt le Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top