Aktuális

Jogosan nem fizették a fűtésszámlát

Nyert a Főtáv ellen a Torba család a bíróságon, a távhőszolgáltató nem bizonyította, hogy ténylegesen elvégzett szolgáltatást számláztak ki.

Egy évig nem fizetett fűtésszámlát a Főtávnak Torba Tamás és családja, mivel szerintük jogellenesen emelte a díjat a társaság. Emiatt a cég bírósághoz fordult, ahol végül mégsem nekik, hanem a fogyasztóknak adtak igazat.

Torba Tamás egyébként alapító tagja az Optima Fide civil kezdeményezésnek, akik a Főtáv túlszámlázása miatt károsult ügyfeleket segítik. A cég számlázása és árai miatt a Nők Lapja Cafén is több fórum indult, ahol a fogyasztók rengeteget panaszkodtak a szolgáltatásra és a számlázásra.

Jogosan nem fizették a fűtésszámlát

Torba Tamásék azoknak a számláknak a befizetését tagadták meg, amiket Kovács Lajos vezérigazgató időszakában, 2009 februárja és 2010 márciusa között állított ki a Főtáv. Arra hivatkoztak, hogy ebben az időszakban a távfűtő cég az Állami Számvevőszék által is igazoltan jogellenesen emelte díjait.

Nem igazolták, miért annyi

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon kezdődött ügyben a bíróság elsőfokú ítéletében korábban már elutasította a Főtáv követelését keresetét. Azért döntöttek így, mert a cég egyáltalán nem bizonyította sem a követelésének a jogalapját, sem összegszerűségét, sem pedig azt, hogy a kiállított számlák a ténylegesen elvégzett szolgáltatás ellenértékét tartalmazzák.

Az ítélet ellen fellebbeztek, és az kérték, hogy a másodfokú eljárás kötelezze Torbáékat a számlák kifizetésére. Ezt a fellebbezést utasította most el a Fővárosi Törvényszék. Az indoklás szerint az elsőfokú ítélet teljes mértékben jogszerű, ugyanis a követeléskezelő az elsőfokú eljárásban nem igazolta, hogy a számlákat megfelelően állította ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top