Aktuális

Béres Alexandra-interjú

Tíz kérdés rovatunkban ezen a héten Béres Alexandrát faggattuk

1. Ha újraélhetné élete egyetlen pillanatát, melyik lenne az?

Amikor 1996-ban a fitnesz-világbajnokságon kimondták a második és a harmadik helyezett nevét, beletörődtem abba, hogy én bizony itt nem kapok díjat. Egyszer csak meghallottam a saját nevem – első lettem. A következő négy órából csak pillanatokra emlékszem, egyszerűen nem is tudtam felfogni, mi történt. Ezt talán jó lenne tudatosan megélni.

2. Sokan sokfélét írtak, mondtak már önről. Ki volt az, aki a legjobban elkapta az ön lényegét?

Azt hiszem, az édesapám. Figyelte az életem, a sorsom, a sportpályafutásom, és az tűnt fel neki, hogy nem élem meg kudarcként a kudarcokat. Ez tényleg így van.

Béres Alexandra-interjú

3. Mit csinál legszívesebben olyankor, amikor nem kell csinálnia semmit?

Élvezem a csöndet. Szívesen beülök szaunázni, aromafürdőbe, vagy csak mélázok a teraszon egy tea mellett. Ha van egy kis időm magamra, akkor szívesen futok – ilyenkor jönnek a legjobb gondolataim.

4. Mi volt élete legfájdalmasabb élménye?

A nagypapám temetése. Már nem voltam gyerek, tizenkilenc lehettem – ő volt az első halottam. Amikor dübörögni kezdtek a rögök a koporsón…

5. Mi az a tulajdonság, amit leginkább kedvel a másik nemben?

A férfiak általában képesek arra, hogy őszinték legyenek a barátaikkal. Megbeszélik, ha valami zavarja őket, aztán hátba vágják egymást, és már túl is tették magukat az egészen.

 Névjegy

• 1976. május 7-én született Budapesten.
• Sportolói pályáját ritmikus gimnasztikával kezdte hatévesen.
• A „Reebok University”-n mesteredzői, a Testnevelési Egyetemen tanári szakot végzett.
• Többszörös magyar fitnesz- , Európa- és világbajnok, curling magyar bajnok.
• A tornával, illetve egészséges életmóddal kapcsolatban 12 DVD-je és 3 könyve jelent meg.
• Férje Barna Krisztián fotós, kislányuk, Panna négyéves.

6. Kinek a tehetségét irigyli legjobban?

Nincs ilyen. A szó klasszikus értelmében vett példaképem sincs. Mindenkinek saját útja van, másban tehetséges, mást kell kihoznia magából. Saját hosszú sportmúltam alapján is azt gondolom, hogy a legfontosabb képesség, a legnagyobb tehetség a szorgalom.

7. Melyik a kedvenc könyve és miért?

Nagyon szeretem Juliette Benzoni könyveit. Valódi, pontos történelmi háttérrel felépített romantikus regényeket ír. Majdnem minden művét elolvastam, de talán a Firenzei lányt szeretem a legjobban tőle.

8. Mi az a téma, ami a leginkább idegesíti, amiről nem szeret beszélni?

Semmit sem szeretek, ami nyomasztó. Menekülő típus vagyok, a saját világomba rejtőzöm. Mióta anya lettem, nem tudom elviselni a gyerekekkel kapcsolatos agresszióról szóló híreket.

9. Mi a legértékesebb tulajdona?

Nem tartom igazán fontosnak a tárgyakat. Nem kötődöm hozzájuk. Szerintem dolgozni sem a dolgok birtoklása miatt éri meg, hanem azokért az élményekért, amelyeket a szeretteinkkel közösen élhetünk át. Számomra az egész világon nincs értékesebb a kislányomnál. Tudom, hogy ő nem a „tulajdonom”, de belőlünk lett, és egész életemben felelős vagyok érte.

10. Hová költözne el legszívesebben és miért?

Szerencsére sokfelé jártam már a világban, ezért őszintén mondhatom, hogy itthon szeretek a legjobban élni. Második kedvencem Barcelona. A napsütés, a tenger, a vidám emberek és a rendezettséghez párosuló bohókás rendezetlensége, a Gaudí-stílus miatt.

+ 1. Mi az az emberi hiba, amit a legkönnyebben tolerál?

Azt rögtön rá tudtam volna vágni, hogy az összes emberi gyarlóság közül a rosszindulat zavar a legjobban, de mit tolerálok? Szerintem nem szabad beletörődnünk a hibáinkba – ki kell javítani azt, amiben gyengébbek vagyunk.

 

 12 kérdés és válasz a napozásrólCikkünk az e heti Nők Lapjában jelent meg. További cikkeink az aktuális számból:

Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!
Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top