Aktuális

Újabb heves zivatarok közelednek

Figyelmeztetést adtak ki 13 megyére, jégeső és szél is okozhat károkat.

Keddre tizenhárom megyére és a fővárosra adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére csak a várható felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést. Ezekben a megyékben egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék hullhat.

Szélkárok, jégeső

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapest területére a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken kedden is kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket kárt okozó szél, jégeső, illetve jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Újabb heves zivatarok közelednek

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet kedden 11 és 17 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Szenvednek a fejfájósok és az allergiások

„Kedden gyenge hidegfronti hatás terheli az érzékenyek szervezetét, enyhébb görcsös fejfájás léphet fel, viszont fokozott folyadékbevitellel könnyedén enyhíthető ez a típusú panasz – mondta el a Meteo Klinika meteogyógyásza. – Kisebb lehűlés lesz kedden tapasztalható az előző napokhoz képest, a hőérzetünk gyorsan ingadozhat napközben.”

Jó hír, hogy a levegő még mindig tiszta a sok csapadéknak köszönhetően, viszont az allergiások a hétvégi meleg időjárást követően fokozottabb panaszerősödést tapasztalhatnak. A keddi, kissé hűvösebb idő nem fogja vissza számottevően a növények pollenszórását, így az allergiahelyzetben nem várható javulás. A lóromra, a hársra, az útifűre, a csalán- és pázsitfűfélékre allergiások panaszai fokozódhatnak a napokban, tájékoztatott Bánhegyi Marianna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top