Aktuális

Elbocsátották a hálapénzbotrány miatt

Nem tudták bizonyítani a fenyegetést, mégis elbocsátották a hálapénz összegét állítólag keveslő orvost.

Elbocsátották a hálapénzbotrány miatt„Az ügy vizsgálatával megbízott kórházi bizottság csütörtökön meghallgatta a panaszost és az érintett orvost is. Ám ez alkalommal sem lehetett megnyugtatóan tisztázni: az orvos követett-e el valamit, de azt sem, hogy kétség sem fér ártatlanságához. Végül e jelentés alapján az intézmény menedzsmentje úgy döntött: a hónap végével megszüntetik az orvos munkaviszonyát” – nyilatkozta a Népszabadságnak Sásdi Antal, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója.

Az intézmény vezetője a közösségi portálokkal egy időben a múlt hét elején kapta meg az első panaszos levelet, amit nem is beteg, hanem a nevében eljáró főnöke írt – emlékeztet rá a Nol.hu. A férfi ebben azt állította, hogy az orvos „megzsarolta, illetve megfenyegette” munkatársát, aki szilánkosra törte a sarkát. Amikor bementek érte, hogy hazavigyék a kórházból, és tízezer forintot diszkréten át akart nyújtani, az orvos kihívta a kórteremből, és azt mondta: „akinek van pénze vitorlázgatni, annak legyen pénze műtétre is. Ezt a pénzt nem gondolhatja komolyan, hát a 2 haverommal pont 5 perc alatt isszuk el”.

A kórház később közleményt adott ki az ügyben. Ebben értesüléseinket megerősítve leírják, hogy „a panaszlott esemény – tudniillik, hogy az érintett orvos a beteg által felajánlott 10.000.- forint hálapénzt kevesellte, a beteget megzsarolta volna – nem bizonyítható.” A kórház vizsgálóbizottsága megállapította, hogy „az orvos panasszal érintett magatartása kétséget kizáróan nem bizonyítható, azonban az etikai vétség gyanúja sem zárható ki. A fenyegetés, illetve zsarolás viszont egyértelműen kizárható volt. Fentiekre tekintettel az érintett orvos munkaviszonyát az Intézmény június 30-ai hatállyal megszüntette, addig is a munkavégzés alól felmentette”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top