Aktuális

Iskolakezdési utalvánnyal is lehet fizetni?

Július 15-ig kiderülnek a tankönyvbefizetéssel kapcsolatos változások. Érdemes kicsit várni a csekkbefizetéssel.

Iskolakezdési utalvánnyal is lehet fizetni?Idén először központosítva kell befizetnie az iskolás gyerekek szüleinek a tankönyveket. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) küldött csekket – először július közepi határidővel – aztán a szülők felháborodása miatt megváltoztatták augusztus közepére az időpontot.

„Ezzel a csekkes fizetéssel sérül a részletfizetés kérésének a lehetősége” – mondta Keszei Sándor, a Szülők Országos Egyesületének szóvivője. Ugyanakkor a KELLO azt írja a honlapján, hogy előkészíti annak a lehetőségét, hogy az ország különböző pontjain iskolakezdési utalvánnyal is fizethessenek a  csekk mellett a szülők. A pontos és részletes információkat július 15-ig a KELLO honlapján teszik közzé.

Idén egyébként minden első osztályos tanulónak ingyen jár a tankönyv, és emellett továbbra is térítésmentesen kapnak tankönyveket a nagycsaládosok és a rászorulók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top