Aktuális

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk – 13. rész

Utolsó bejegyzéssel jelentkezik a fiatal pár, Laci és Laura. Öt hónapig spóroltak, és most arról mesélnek, miért állampapírba fektették be a pénzüket.
 Korábbi bejegyzések:
– Öt hónapig spórolunk! – 12. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 11. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 10. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 9. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 8. rész

– Öt hónapig spórolunk! – 7. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 6. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 5. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 4. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 3. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 2. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 1. rész

„Nem volt nehéz! Így szeretném kezdeni. Lacival együtt öt hónapig spóroltunk, de én nem is szeretem ezt a szót. Azt mondanám, egyszerűen tudatosan kezeltük a pénzügyeinket. Olyan helyeken próbáltuk megfogni a pénzt, ahol olykor egyszerűen elfolyik, vagyis kidobjuk az ablakon. Ez az öt hónap nagyon jó lecke volt arra, hogy tudatosan és következetesen nyúljunk a pénzünkhöz, a keresetünkhöz. És remek érzés, hogy most van félretett 500 ezer forintunk – úgy, hogy mellette az esküvőnket is sikerült megszerveznünk –, amit befektethetünk” – írja Laura. Nézzük, min és mennyit spóroltak összesen.

 Ezen spórolnak  Ez lesz helyette Ennyit spórolnak ezzel egy hónapban Ennyit öt hónap alatt
Taxi, autóval munkába járás, sofőrszolgálat  Tömegközlekedés 30 000 150 000
Ebéd a munkahelyi étteremben  Ételrendelés 28 000 140 000
Felesleges ruhavásárlás  Régi, szép ruhák 25 000 125 000
Csökkentik a tv-csatornák számát  DVD-n filmek, sport 8000 24 000 (csak három hónapról van szó)
Légkondi felesleges használata, üres hűtő maximumon járatása Időzítő, árnyékoló, hűtő feltöltése vizespalackkal 10 000 20 000 (csak két hónapról van szó)
 Esküvői előkészületek  Részletek, itt  – kb. 50 000 (összesen)

 

„Szóval sikerült félretennünk félmillió forintot. És lehet, hogy sokan élvezik a tőzsdével járó »izgalmakat« én abban biztos voltam, hogy tőzsdei befektetést nem választok, egyet kértem Lacitól: olyan helyre tegyük a megtakarításunkat, ahol biztonságban van. Így döntöttünk az állampapír mellett. Persze jó lenne legalább három évre lekötni a pénzünket, de erre most nem vállalkoztunk első körben. Végül a Kamatozó Kincstárjegy mellett döntöttünk, ami fix kamatozású, 10 000 forintos alapcímletben vásárolható meg, és fixen egy évre lehet lekötni. Nyugodt vagyok, mert a befektetés mögött az állam áll. A kifizetésért az állam vállal garanciát, és nem kell görcsölnöm a tőzsdei híreket nézve reggelente.
Vágjatok bele a megtakarításba, még akkor is, ha kevesebb összeget tudtok félretenni. Nem csak azért, mert mindig jó, ha az embernek félretett pénze van, hanem azért is, mert a spórolás alatt megtanulhatjuk tudatosan, okosan kezelni a pénzügyeinket!”

Sok sikert: Laura és Laci

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top