Aktuális

Először látták a Balatont a gyerekek

33 kívánság akciónkban olyan családoknak segítünk, akik erejéből nem telik, hogy egy-egy komolyabb élményt megadjanak a gyerekeiknek. Olvasóink is szerettek volna tenni a célért – ezúttal egy tatabányai család utazását szervezték meg.

Sokan vagyunk úgy, hogy ha egy kicsit szebb az idő, már pakolunk is a kocsiba, és irány a Balaton!
Nem mindenki teheti azonban meg ezt, van sok tizenéves, sőt felnőtt is, aki bár szeretne, még sosem járt a tónál. Ilyen például a tatabányai Kupa család.

Először látták a Balatont a gyerekek

Néhány éve egy földrengés rongálta meg a házukat, pedig azért költöztek be a három gyerekkel egy kis faluból a városba, hogy könnyebb legyen a megélhetésük. Azóta sem volt pénzük a helyreállításra, épphogy meg tudnak élni a bevételeikből. „Nehezebb a helyzet évről évre, drágább minden, a fizetéseket meg nem emelik” – mondja az édesanya, akinek legalább még van munkája, igaz, csak négyórás: konyhalányként dolgozik egy óvodában. A férje kőműves, de amióta gerincműtéten esett át, nem dolgozhat. Legnagyobb bánatuk, hogy nem tudnak megadni mindent a gyerekeknek, amit azok szeretnének. „A rezsin nem tudunk spórolni, inkább a ruhán meg az élelmiszeren. Egy tábla csokit kaphatnak hétvégére, vagy egy-egy túró rudit, kóla helyett pedig szörpöt keverünk szódával. Turkálóban vásárolunk, néha a testvérem szokott segíteni: vesz a gyerekeknek egy-egy ruhaneműt…” – meséli az édesanya.

Nyaralásra azonban már végképp nem jut: még soha nem voltak. Helyette a városban tartott ingyenes programokra tudnak elmenni időnként. A gyerekek sokat hallanak az iskolatársaktól a Balatonról, ezért oda vágytak. Elhatároztuk, hogy 33 kívánság akciónkkal segítünk rajtuk is. Közzétettük a kérést, és nemsokára többen is jelentkeztek, akik megmutatták volna a gyerekeknek a nagy vizet. Végül egy igazán izgalmas csapat, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata győzedelmeskedett a játékos szavazáson: ők láthatták vendégül a Kupa családot.

„A Balaton a legszebb tó a világon, legalábbis nekünk! Azt gondolom, hogy kellőképpen ismerjük a »magyar tengert«, szívesen bemutatjuk Neked és testvéreidnek (természetesen szüleidet sem hagyjuk otthon). Azt, hogy mivel és merre megyünk hajózni, az legyen meglepetés. Egyet viszont garantálok, estére kellően el fogtok fáradni, nem lesz gond az elalvással!” – üzente rajtunk keresztül Bagyó Sándor elnök. Hogy hogyan sikerült az utazás, nézzétek meg képgalériánkban!

Megnézem
Összes kép (1)

Volt benne sok minden: fürdés, csúszdázás, kalandpark, fagyizás, motorcsónakozás, lovastanya, sőt még igazi vízi mentés is, amit különösen a fiúk élveztek. A szolgálat tagjai nemcsak helyben kalauzolták a kis csapatot, de értük is mentek Tatabányára, majd hazavitték őket. „Beszállt” a teljesítésbe a Szállás.hu csapata is, akik éjszakai szállást szereztek a gyerekeknek a tihanyi Allegro Hotelben, és még egy ebédmeghívás is járt mellé az Oázis Étteremben. „Minden nagyon tetszett nekik – meséli Reni –, még maradtak volna. Megfogadták, hogy egyszer biztosan visszatérnek!”

Nézzétek meg a többi kívánságot is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top