Aktuális

Időjárás: esővel indul a szeptember

Napsütés és záporok. Így indul a szeptember idén.

Vasárnap kezdetben még kellemes idő lesz jellemző országszerte, majd egy hidegfront hatására fokozatosan megélénkül és északnyugatira fordul a szél, és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak – írja az időkép. 

Az első tanítási napon is számíthatunk helyenként esőre, záporra. Ráadásul elég szeles időben lesz részünk, és a hőmérséklet is visszaesik. A legtöbb helyen a maximum-hőmérséklet 20 fok lesz, tehát ideje elővenni a balerinacipőket és a gumicsizmát. Kedden többfelé megnövekedhet a felhőzet, eső, zápor viszont már csak elszórtan alakulhat ki. Továbbra is élénk, erős lesz az északnyugati szél, viszont lassú felmelegedés veszi kezdetét.

Hétfőn kettős fronthatás alakítja a humánmeteorológiai helyzetet, délelőtt még inkább a hidegfrontokra, délutántól már a melegfrontokra érzékenyek panaszai fokozódhatnak. A hidegfrontokra érzékenyeknek ráadásul már vasárnap óta tartó változásokhoz kell alkalmazkodniuk, görcsös fejfájásra, kopásos ízületi problémák jelentkezésére még hétfőn is számíthatnak. A melegfrontokra érzékenyek körében viszont inkább a migrénes fejfájás és a gyulladásos ízületi panaszok kerülhetnek előtérbe. A migrénre hajlamosak a Meteo Klinika meteogyógyászának javaslata alapján igyanak zöld teát a késő délelőtti óráktól, de csak 1-2 csészével.

Időjárás: esővel indul a szeptember

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top