Aktuális

Ők a legbefolyásosabb nők

Csehországban egy prágai főügyész vezeti a listát.

Lenka Bradácová prágai állami főügyész a legbefolyásosabb nő Csehországban – derül ki a Forbes magazin összeállításából. A cseh nők ötvenes listáján a második helyen Alena Vitásková, az Energetikai Szabályozó Hivatal elnöke végzett, míg a harmadikon Eva Zamrazilová, a cseh jegybanktanács tagja.

Kevesebb politikus

A lista tagjainak többsége fontos üzleti-kereskedelmi tisztségeket tölt be, a tavalyi első évfolyamhoz képest az idén csökkent a női politikusok száma a listán.

Lenka Bradácová  - Forrás: ceskenoviny.cz
Lenka Bradácová – Forrás: ceskenoviny.cz

A tavalyi, első ízben összeállított lista élén Madeleine Albright, az Egyesült Államok cseh származású volt külügyminisztere végzett. Idén már nem került fel a listára, de a magazin a Hírességek Páholyában helyezte el.

Teniszcsillag is a listán

A tavalyi évhez képest kimaradt az első tízesből Karolína Peake volt kormányalelnök, Miroslava Nemcová, a képviselőház elnöke és Jana Nagyová, Petr Necas volt miniszterelnök egykori kabinetfőnöke, ma felesége. Nemcová, aki tavaly a hetedik helyen végzett, az idén a 35. lett, Peake és Nagyová pedig egyáltalán nincsenek a listán.

A lista 25. helyét Lívia Klausová, Václav Klaus volt államfő felesége, jövőbeli pozsonyi cseh nagykövet foglalja el. A lista egyetlen sportolója, Petra Kvitová teniszcsillag a 36. helyen végzett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top