Aktuális

Ajánlj tehetséget!

Néha könnyebb segíteni, mint gondolnánk – olykor elég egy ajánlás is. Ösztöndíjat hirdettek értelmi fogyatékkal élő fiataloknak – nekik 12 ezer forint is komoly támogatást jelenthet.

Ismersz olyan értelmi fogyatékos fiatalt, aki kiemelkedően ügyes a munkájában, a tanulásban, valamilyen sportágban vagy művészeti ágban? Esetleg tevékenységével hozzájárul a fogyatékossággal élők csoportjának fejlődéséhez, a róluk alkotott pozitív társadalmi kép megerősödéséhez? Most a biztatáson túl is segíthetsz neki: az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége pályázatot hirdet tehetséges értelmi fogyatékossággal élő fiatalok számára a Göllesz Viktor Ösztöndíj elnyerésére.

Az ösztöndíj célja az, hogy elismerje és fejlessze a magyarországi értelmi fogyatékos fiatalok kiemelkedő képességeit, támogassa beilleszkedésüket. Ez egy évre havonta 12 ezer forint ösztöndíjat (tanulmányi vagy képzési hozzájárulást) jelent nekik. Talán nem hangzik soknak, de akinek kevés a jövedelme, annak minden forint számít.

A javaslatot vagy önálló jelentkezést csak a részletes pályázati feltételeket és tudnivalókat is tartalmazó pályázati dossziéval lehet megtenni (november 30-ig), mely az ÉFOÉSZ Központi Irodában beszerezhető (efoesz@efoesz.hu), vagy letölthető a szövetség honlapjáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top