Aktuális

Februártól jön az ingyenes készpénzfelvétel

Vannak ám szabályok is! Megmutatjuk, melyek azok.

Megszületett a döntés: februártól havonta kétszer vehetünk fel készpénzt ingyenesen magyarországi automatákból, összesen 150 ezer forintot. Azoknak lesz erre lehetőségük, akik elmúltak 16 évesek, magyarországi lakóhelyük vagy tartózkodási helyük van, és nyilatkoztak arról, hogy melyik fizetési számlájuk esetében kérik a díjmentes pénzfelvétel lehetőségét. Nyilatkozni nemcsak személyesen a pénzintézetnél lehet majd, hanem netbankon keresztül is december 1. és január 20. között. Később ezt a nyilatkozatot módosítani lehet, azaz van mód másik számlát megjelölni.

Mindenki csak egy bankszámlája esetében élhet az ingyenes készpénzfelvétel jogával.

Legfeljebb 150 ezer forintig annak is módjában áll a fizetés, a nyugdíj, a szociális támogatás, valamint az ösztöndíj díjmentes felvétele, akinek mínuszban van a számlaegyenlege.

Azok is vehetnek majd fel ingyenesen készpénzt a számlavezető pénzintézetnél, akiknek a jogszabály hatálybalépése előtt nem volt bankkártyájuk, de van folyószámlájuk. Nekik ezt a jogot 2014 végéig biztosítja a törvény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top