Aktuális

Nő lett a Pentagon második embere

A briliáns gondolkodónak tartott hölgy ihlette a Top Gun című film női főszerepét.

Forrás: //media2.s-nbcnews.com
Forrás: nbcnews.com

Christie Foxot, a Top Gun című film női főszereplőjének figuráját ihlető civil elemzőt nevezte ki az Egyesült Államok védelmi miniszterének helyettesévé Barack Obama elnök. Fox, aki ügyvezetőként tölti majd be ezt a posztot, a Pentagon minden idők legmagasabb beosztású női vezetője. Az új védelmi miniszterhelyettes Ashton Carter helyébe lép.

Fox a Pentagon számvevő hivatalának élén állt, mielőtt nyáron a tudomány világába távozott, de azt követően is – és ingyen – Carter tanácsadója volt. Az új kinevezett az állandó miniszterhelyettes jelöléséig és szenátusi megerősítéséig tölti be hivatalát. Briliáns gondolkodónak és olyan menedzsernek tartják, aki már bizonyította képességeit a gyakorlatban. Tapasztalatának nagy hasznát tudja venni a költségvetési szigorítások által kikényszerített választások meghozatalakor.

A mozinéző nagyközönség onnan ismerheti Foxot, aki a Haditengerészeti Elemzésközpont igazgatója is volt, hogy ő szolgált mintájául az 1986-ban készült Top Gun című film Charlotte (Charlie) Blackwoodjának, aki a forgatókönyv szerint civil repülőoktató volt a légierőnél. Fox, aki a forgatás idején elemzőként szolgált a haditengerészet légierejénél, segítette McGillist a szerepre való felkészülésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top