Aktuális

Győrbe költözik családjával Malina Hedvig

Felvette a magyar állampolgárságot, és egész családjával elhagyja Szlovákiát.

Forrás: ujszo.com
Forrás: ujszo.com

Malina Hedvig csütörtökön Borkai Zsolt győri polgármester előtt letette az esküt, felvette a magyar állampolgárságot, és januárban egész családjával Magyarországra költözik. Elmondása szerint nem menekül az ügyészségi eljárás és az esetleges per elől, de gyermekeit meg akarja óvni a folyamatos rendőri zaklatástól. Ennek csak egy módját látja, ha távozik az országból. „A gyerekeimet annyira felzaklatták, hogy azóta, ahányszor kopogtat valaki nálunk, az első kérdésük az, értem jöttek-e a rendőrök. Alig tudtuk megnyugtatni őket, azon töprengtem, mi jöhet még” – mondta el.

Hedvig férje szlovák, és továbbra is Szlovákiában fog vállalkozni, ezért ő szlovák állampolgár marad, gyermekeik viszont szintén magyar állampolgárok. „Rozi lányom szeptemberben Győrben kezdi el az iskolát, és a jövőben ott is szeretnénk építkezni” – mesélt a család terveiről.

Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a magyar állampolgárság felvételének és a költözésnek milyen hatása lesz az ügyészségi eljárásra. „Az idézéseken továbbra is meg fogok jelenni, mert igazam van, és nincs okom arra, hogy meneküljek. De nem akarok ebbe belerokkanni, mert nincsenek olyan illúzióim, hogy hamarosan vége lesz. Kényszer hatása alatt döntöttem, a szlovák hatóságok kényszerítenek arra, hogy elhagyjam az otthonomat, mert itt már nem élhetek szabadon” – mondta Hedvig.

A fiatal nőt 2006 augusztusában verték meg Nyitrán azért, mert megszólalt magyarul. Később azzal gyanúsították, hogy az egészet kitalálta, majd az ügyészség és a rendőrség éveken át zaklatta; ügye a mai napig nem zárult le.

Forrás: Új Szó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top