Aktuális

Ferenc pápa meglátogatta XVI. Benedeket

Átsétált a "szomszédban" lakó elődjéhez az egyházfő.

Ferenc pápa hétfő délután meglátogatta XVI. Benedeket a nyugalmazott pápa vatikáni rezidenciáján, és személyesen adta át neki karácsonyi üdvözletét. Az év emberének választott egyházfő hivatalos bejelentés nélkül átsétált a vatikáni Szent Márta Házból a nem messze levő Mater Ecclesiae kolostorig, mely május elseje óta a nyugalmazott pápa otthonaként szolgál.

Forrás: News.va / Facebook
Forrás: News.va/Facebook

XVI. Benedek a rezidenciája bejáratában várta Ferenc pápát. Először a rezidencia kápolnájában imádkoztak közösen. Ezt követően négyszemközt beszélgettek. A látogatás negyvenöt percig tartott. A pápa üdvözölte XVI. Benedek munkatársait is.

A februárban lemondott XVI. Benedek és a márciusban megválasztott Ferenc pápa többször találkozott már egymással és gyakran beszélnek telefonon is. Legutoljára Ferenc pápa december 17-én telefonált a nyugalmazott pápának, valószínűleg ekkor beszélték meg, hogy karácsony előtt személyesen is találkoznak egymással.

Forrás: News.va / Facebook
Forrás: News.va / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top