Aktuális

Meglepődött az üzenetrögzítőn Ferenc pápa

Telefonon személyesen akarta elmondani Ferenc pápa az újévi jókívánságait egy spanyolországi apácarendnek, meglepetésnek szánt szavai azonban csak az üzenetrögzítőig jutottak el.

„Itt Ferenc pápa. Újévi üdvözletemet akartam elmondani önöknek. Később még egyszer próbálkozom. Isten áldja önöket” – voltak hallhatók a vatikáni turizmust robbantó egyházfő december 31-ei szavai. A hivatalos üzenet után a felvétel szerint a pápa még viccelődött is, azt kérdezte ugyanis: „Mi csinálhatnak éppen az apácák, ami akadályozhatja őket abban, hogy felvegyék a telefont?” Az egyházfőnek az üzenetrögzítővel történt esetéről az egyik spanyol rádióadó számolt be, sugározva egyben a rögzített üzenetet is.

A lucenai karmelita rend priorisszája, Adriana nővér a Cope rádiónak elmondta, hogy a többi nővérrel együtt éppen déli imádságon vett részt, amikor a pápa hívta őket. „Amikor kötelezettségeim megengedték, hogy a telefonhoz menjek, legszívesebben a föld alá süllyedtem volna” – nyilatkozta. Elmondta azt is, hogy az üzenetet lejátszotta a többi apácának, akik közül néhányan a pápához hasonlóan Argentínából származtak, és jól ismerték őt.

A rend vezetője – saját szavai szerint – nem merte visszahívni az egyházfőt, és ezért egy püspöknél próbálkozott. Az ügy azonban hepienddel ért véget. Ferenc pápa – akit az amerikai Time magazin, a francia Le Monde, valamint a brit The Times is az év emberének választott – ugyanis este újból telefonált, és ekkor már nem volt szükség üzenetrögzítőre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top