Aktuális

A bölcsődékre és a fürdőkre száll rá idén az ÁNTSZ

Az étrend-kiegészítőket, a bölcsődéket és a fürdőhelyeket ellenőrzi kiemelten az idén az Országos Tisztiorvosi Hivatal, és továbbra is napirenden lesz a nem dohányzók védelméről szóló törvény előírásainak betartása.

Az egészségügyi hatóság már tavaly is kiemelt figyelemmel kísérte az étrend-kiegészítőket, és az idén is országos ellenőrzést indít. Vizsgálják a készítmények jelölését, egyes – szúrópróbaszerűen kiválasztott – potenciafokozókat pedig laboratóriumi vizsgálatnak is alávetnek, többek között azt nézik meg, hogy tartalmaznak-e tiltott összetevőt.

A kormányhivatalok népegészségügyi intézeteinek munkatársai március 1. és november 30. között 700 bölcsődét keresnek fel. Országosan egységes szempontrendszer alapján vizsgálják az intézményekben a közegészségügyi körülményeket.

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a természetes fürdőhelyeket, fürdővizeket is vizsgálják az idén. Az üzemeltetni kívánt fürdőhelyeken ellenőrzéseket tartanak, és az ütemezett laboratóriumi vízminőségi vizsgálatok elvégzését, a jelentési kötelezettség teljesítését is figyelemmel kíséri az egészségügyi hatóság.

Folytatódik a nem dohányzók védelméről szóló törvény betartásának vizsgálata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top