Aktuális

A nevelőszülőktől Bécsig: Piroska világot lát

A 33 kívánság átlépi a határt: ezúttal Bécsbe kirándult Piroska és őt megajándékozó olvasónk, Szilvi. Nézd meg a nagy kalandot!

„Újszilváson élek nevelőszüleimmel. Az iskolában jeles tanuló vagyok, jelenleg harmadik osztályos. Nagyon szeretek rajzolni és színezni, a babákkal is szeretek játszani. Szívesen nézek filmeket, kedvencem a Sissi, Viktória királynő és minden film, amiben királynő, hercegnő szerepel. Színésznő és orvos szeretnék lenni” – így írt nekünk Bodócs Piroska 33 kívánság akciónk keretében.

Benne maradt érzés

„Amikor idejött, nem volt semmije – mesélte nekünk a nevelőanya, mikor meglátogattuk őket. – Olyan élete volt, hogy… nem is tudom, hogy maradt meg idáig. Volt egy másik kislány is nálam, benne ki sem alakult a játék képessége, egyszerűen nem tudott babázni. Piroska nagyon okos, sok a félelem benne, de benne maradt érzés… Szép a hangja, szép szavalatért díjakat is kapott.”

Az asszony a helység védőnőjeként harmincöt év alatt sok szörnyű családi sorsot látott, de a „megoldással” sem volt kibékülve. „Az intézmény nem ideális ám, borzasztó a gyerekeknek. Mikor ezt láttam, kérdeztem a férjemet, mi lenne, ha levizsgáznánk, és ha csak két gyermeket nevelünk is, legalább azoknak jó soruk lesz.” Így került hozzájuk („életveszélyből” – mondták nekik) először egy testvérpár, majd Piroska. „Nem ismerték az ételeket, nem láttak még kanalat, csodálkoztak, miért terítünk…” Aztán szép lassan beletanultak a családi életbe. „Megbeszéltük a szabályokat, első az őszinteség. És mindenkinek testvérként kell egymást szeretni, csak úgy lehet” – mondja Marika.

Saját kastély híján Sissiét mutatta meg

A Nők Lapja Café vállalta, hogy olvasói segítségével teljesíti olyan kisgyerekek álmát, akik családjuk erejéből nem tudnák megvalósítani azt. Piroska számára is talán álom maradt volna még egy ideig, hogy eljusson egy igazi kastélyba – méghozzá Bécsbe! Jelentkezett azonban olvasónk, Szerencsi Szilvia, és felajánlotta az utat ajándékként:

 Nézd meg, hogyan teljesült a többi kívánság!

„33 éves vagyok, Budapesten élek. Végzettségem szerint nyelvtanár vagyok, ugyan nem tanítok, de szívesen foglalkozom a gyerekekkel, hamar megtalálom velük a közös hangot. Azért esett Piroskára a választásom, mert én magam is nagyon szerettem az általa említett filmeket, illetve jómagam is érdeklődtem Sissi és a kor iránt, melyben élt. Úgy gondolom, hogy egy élménydús, nagyszerű programokkal teli hétvégét tudnék szervezni Piroskának. Azt írta, szeretné hercegnőnek érezni magát. Sajnos saját kastélyom nincs, de Sissi egykori lakhelyét, a schönbrunni kastélyt (ahol a film is játszódik) és a hozzá tartozó parkot, illetve a Hofburgot, az egykori császári rezidenciát szívesen megmutatnám neki.”

És Piroska egy szép napon vonatra szállt – még útitársakat is kapott maga mellé. Nézzétek meg, hogy sikerült a bécsi kirándulás – innen olvasónk, Szilvi mesél tovább.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top