Aktuális

Hat budapesti helyszínen lehet ételt osztani

Egységes koncepció készül a közterületi ételosztások engedélyezéséről a fővárosban.

„Hare Krisna! Ma nincs meleg étel?”  

Hat helyszínt javasol a közterületen való ételosztás engedélyezésére a városvezetés által létrehozott munkacsoport. A szükséges helyszíni feltételeket – a többi között a higiéniai eszközöket, mobil illemhelyeket – a fővárosi önkormányzat biztosítja majd. A javasolt helyszínekről január 28-i ülésén dönthet a Fővárosi Közgyűlés Közterület-hasznosítási Bizottsága. A konkrét közterületeket egyelőre nem nevezték meg.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint az előkészítésbe bevonták többek között a Menhely Alapítványt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeit.

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával egyébként jelenleg kilenc helyszínen működik a hajléktalanok étkeztetését szolgáló konyha. Három helyszínen utcai, közterületi étkeztetés működik. A főváros által fenntartott nappali melegedőhelyeken – ahol összesen 3600 férőhely áll rendelkezésre – reggelit is kapnak a rászorulók.      

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top