Aktuális

Az NLC elhunyt alapító főszerkesztőjére emlékezünk

Felugrottál eperdzsemet kóstolni és lelkesen mesélted, hogy újra tervezel valamit.

Hosszan tartó betegség után, 43 évesen elhunyt Szakály Andrea, oldalunk, a Nők Lapja Café alapító főszerkesztője.

Azok közül a kollégák közül, akik több mint tíz évvel ezelőtt együtt dolgoztak Andreával, már csak néhányan maradtak kiadónknál. Ők így emlékeznek vissza rá:

Az NLC elhunyt alapító főszerkesztőjére emlékezünkAndi, vagy ahogyan mi hívtunk, Mazsi, kedves, nagyon rég láttalak, és megdöbbenve hallottam a hírt. Háromszor is visszakérdeztem, biztosan te? Az nem lehet! Szinte még gyerekfejjel együtt tanultuk, hogy az útnak ezzel nincs vége, hittük, tudtuk, hogy így van, de még annyi dolgod lett volna!
Gyertyát gyújtottam neked, és míg a lángot néztem, képek villantak fel: amikor felugrottál egyszer reggelizni, eperdzsemet kóstolni és lelkesen mesélted, hogy újra tervezel valamit. Tudtam, hogy – szokásod szerint – világmegváltó dolgot álmodsz. Egy internetes oldalt nőknek, nőkről, nőkért, olyat, amilyen addig nem volt, de benned már alakult minden apró részlete. Szívvel-lélekkel tervezted, ahogyan mindent tettél.

Pár hónap múlva beszéltünk, az álomból valóság lett, elindult a Nők Lapja Café, hívtál, hogy jöjjek, csatlakozzam a csapathoz. Impulzust, energiát adtál az oldalnak, de egy idő után nem volt maradásod, ismét kihívások vártak. Nem tudom, honnan vetted az erőt, amivel mindig képes voltál új csúcsokra törni.

Mikor egyszer meglátogattalak, a szokásos kutya- és cicasereggel vártál. Nem aludtál aznap, mert épp befogadtál egy alomnyi kölyökkutyát, hogy megmentsd őket, és anyjuk helyett anyjuk légy. Otthonra leltek nálad a kitaszítottak. Nevetve mutattad be a nagy német juhászkutyát, aki nyilvánvalóan macskának képzelte magát, és nehézkesen kuporodott fel a cicáidnak fenntartott kanapéra a többiek mellé. És a cirmos cicát is, aki viszont kutyának tartotta magát, a többiekkel védte a házat, és amikor sétáltunk az általad oly szeretett erdőben, hűségesen jött velünk. Te pedig gyengéden nézted a siserehadat, és magadat nem kímélve próbáltál újra és újra segíteni. De nemcsak értük harcoltál és nemcsak nekik fogsz hiányozni… Jó utat!

(Doba Éva)

Andit még abból az időből ismertem, mikor az internet éppen csak bontogatta szárnyait idehaza, és ő azt az úttörő feladatot vállalta, hogy felépít egy online női portált. Lelkesedése, optimizmusa, rendkívül pozitív személyisége meghatározó volt az egész szerkesztőség felépítésében, mely az NLCafé sikereinek kulcsa lett. Szerette az életet, szerény, de határozott személyiség volt, akinek mindig volt ideje meghallgatni a másikat, önzetlenül segíteni annak, aki rászorul. Egy tiszta szívű, jólelkű embert veszítettünk el személyében.

(Juhász Csaba)

A Nők Lapja Café féléves születésnapja, jobbról a negyedik Szakály Andrea.
A Nők Lapja Café féléves születésnapja, jobbról a negyedik Szakály Andrea.

Akiknek több idő adatott meg vele, ismerősei, barátai, rokonai így emlékeznek Andreára »

Rácz Brigitta megemlékezését – aki nemcsak a kezdetekkor a Nők Lapja Cafénál, de az elmúlt években is együtt dolgozott Andreával – itt találod »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top