Aktuális

Facebookon érkezik a segítség az első választóknak

Facebook-oldalt indított az áprilisban először választóknak a Nemzeti Választási Iroda. Az oldalon a választáshoz kapcsolódó információkat tesznek közzé.

Áprilisban körülbelül 400 ezer fiatal (18-22 éves) lesz jogosult arra, hogy először szavazhasson a parlamenti választáson, ők azok, akik a 2010-es választáson még nem voltak szavazókorúak, de az azóta eltelt időben nagykorúvá váltak. Az Nemzeti Választási Iroda (NVI) az ő tájékoztatásukra indította Facebook-oldalát, amelyen választáshoz kapcsolódó információkat, adatokat, grafikonokat, ábrákat tesz közzé, és terveznek egy kvízjátékot is.

A Facebook-oldal kifejezetten az elsőválasztók számára készült tematikus oldal. Januárban és februárban elsősorban a kampány célját mutatják be, és általánosabb, tájékoztató jellegű információkat tesznek közzé. Március-április folyamán pedig hangsúlyosabb szerepet kap a felhívás a választáson való részvételre, a választás jelentésének, fontosságának bemutatása, a részvétel ösztönzése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top