Aktuális

Földrengés volt Nagykőrösnél

Csak néhányan érezték a földmozgást.

A Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű földrengés volt a Pest megyei Nagykőrös közelében kedden délelőtt – közölték a MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumánál. A földrengést 10:15-kor észlelték, és az eddigi bejelentések alapján Nagykőrösön a lakosság érzékelte a földmozgást.

Czira Szabolcs, a település polgármesterének elmondása szerint Nagykőrösön csupán néhányan érezték a kedd délelőtti földrengést. A járási hivatalban, illetve a nagykőrösi polgármesteri hivatalban dolgozók közül néhányan arról számoltak be, hogy megmozdult alattuk a szék. Lakossági jelzések vagy esetleges kárbejelentések eddig nem érkeztek. A polgármester információi szerint a földrengés epicentruma a közeli Újhartyán községben volt. Göndörné Frajka Gabriella, Újhartyán önkormányzatának jegyzője azonban nem tud a földmozgásról, efféle jelzés vagy bejelentés még nem érkezett hozzájuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top