Aktuális

Győrbe költözött Malina Hedvig és családja

Két gyermeke már ott jár óvodába.
Forrás: ujszo.com
Forrás: ujszo.com

Családjával együtt Magyarországra költözött Malina Hedvig, aki ellen azért folytatnak évek óta húzódó eljárást a szlovák hatóságok, mert állításuk szerint a felvidéki magyar nő hazudott, amikor azt vallotta: Nyitrán 2006-ban megverték, mert magyarul beszélt az utcán.

Az Új Szó című pozsonyi magyar napilap beszámolója szerint Malina Hedvig és családja a hét végén költözött Győrbe, két gyermekük már ott jár óvodába. A család egyelőre egy bérelt sorházi lakásban lakik, terveik szerint a jövőben a városban szeretnének építkezni és munkát vállalni.

Malina Hedvig tavaly decemberben, nem sokkal karácsony előtt vette fel a magyar állampolgárságot, azt követően, hogy a szlovák hatóságok az ellene folytatott eljárás keretében több alkalommal is pszichiátriai kivizsgálásra idézték be, arra hivatkozva, hogy felderítsék, milyen elmeállapotban volt az őt ért támadás, illetve az azt követő kihallgatások idején.

A fiatal nőt 2006 augusztusában verték meg Nyitrán azért, mert megszólalt magyarul. Később azzal gyanúsították, hogy az egészet kitalálta, majd az ügyészség és a rendőrség éveken át zaklatta; ügye a mai napig nem zárult le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top