Aktuális

Adj ma könyvet egy gyereknek!

Ma van a Nemzetközi Könyvajándék Nap, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy olvasásra buzdítsa őket.

Február 14-én nem csak a szerelmesek reménykedhetnek egy kis kedves meglepetésben, de a gyerekek is ajándékot kaphatnak: új könyvekhez juthatnak.  

Máray Mariann plakátja
Máray Mariann illusztrátor plakátja

 A világ több országában zajló “Adj egy könyvet!” elnevezésű felhívás célja, hogy minél több gyerek kapjon ajándékba használt vagy új könyvet – írta a Magyar Gyermekirodalmi Intézet, a kezdeményezés egyik hazai szervezője.

 

Adj ma könyvet egy gyereknek

 

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy:

ajándékozzunk mesekönyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek;
– vagy hagyjunk könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok, játszótér;
– vagy ajándékozzunk jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napköziotthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek;
– vagy szervezzünk könyvfelolvasást, könyvcsereberét a gyerekeknek.

Adj ma könyvet egy gyereknek

 

A Pagony Kiadó nemrég alakult ifjúsági kiadója, a Tilos az Á Könyvek a kamaszok körében sikeres köteteket helyez el fővárosi általános iskolák, gimnáziumok környékén, kerítéseken, lépcsőkön vagy akár a bejáratoknál.

Adj ma könyvet egy gyereknek

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet könyvgyűjtést is indított, amelynek eredményeképpen több mint 1000 kiadvány gyűlt össze határon túli magyar gyermekek számára.

A Kelet kávézóban pedig egész nap várják könyvcsereberére az érdeklődőket.

Számos könyvesbolt ajándék könyvekkel és akciókkal kedveskedik, és több kiadó könyvcsomagokat ajánlott fel könyvtáraknak.

A programhoz mesekönyvírók is csatlakoztak.

Adj ma könyvet egy gyereknek

 

A képek forrása: Magyar Gyermekirodalmi Intézet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top