Aktuális

Megérkezett a tél a téli olimpiára

Bár eddig olvadozó hóról szóltak a hírek, most felhősre, ködösre fordult az időjárás a Kaukázusban, ami azt eredményezte, hogy a szocsi téli olimpián először el kellett napolni egy versenyt, méghozzá a férfi sílövők vasárnapra kiírt 15 kilométeres tömegrajtos viadalát.

A szervezők a magyar idő szerint 16 órára kiírt számot előbb egy órával halasztották el, majd – mivel a látási viszonyok nem javultak – hétfő reggel 7 órára tették át a rajt időpontját.
 Az ötkarikás játékok völgyben fekvő hegyi központjában, Krasznaja Poljanán eleinte még csak az látszott, hogy a Kaukázus csúcsait felhő takarja, de lanovkával egyre feljebb haladva fokozatosan csökkent a látótávolság.

A cseh Ondrej Moravec, a svéd Fredrik Lindström és a svéd Björn Ferry edz Krasznaja Poljanában, a Laura Sífutóközpontban. Fotó MTI/Illyés Tibor
A cseh Ondrej Moravec, a svéd Fredrik Lindström és a svéd Björn Ferry edz Krasznaja Poljanában, a Laura Sífutóközpontban – Fotó MTI/Illyés Tibor

Volt olyan pont, amikor legfeljebb 5 méterre lehetett ellátni. A közel 1500 méteres magasságban lévő, a sílövő és a sífutó versenyeknek otthont adó Laura sportkomplexumban ennél valamelyest jobbak voltak a körülmények, de nem annyival, hogy meg lehessen rendezni a versenyt, ugyanis a biatlonosoknak 50 méterre lévő célra kell lőniük, és bár addig el lehetett látni, közel sem olyan tisztán, hogy az ne zavarná az indulók dolgát.


Majd holnap lehet minden idők legeredményesebb téli olimpikonja

A versenyszám rengeteg érdeklődőt vonzott, mivel a francia Martin Fourcade a mostani játékokon már harmadik aranyérméért száll harcba, míg a norvég Ole Einar Björndalen sporttörténelmet írhat sikerével, vagy akár dobogós helyezéssel is. A 7 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremnél tartó 40 éves élő legenda a 13. medáljára hajt, amellyel e tekintetben egyeduralkodóvá válna, de győzelemmel minden idők legeredményesebb téli olimpikonja lehetne, ugyanis megelőzné a 8 arany- és 4 ezüstérmet begyűjtő egykori sífutót, a szintén norvég Björn Dählie-t.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top