Aktuális

Eddig 15 hajléktalant állítottak elő, mert tiltott helyen tartózkodott

Miután lefolytatták az eljárást, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett, úgynevezett fektetőben ajánlottak fel nekik helyet.

December óta 15 hajléktalant állítottak elő Budapesten azért, mert életvitelszerűen tartózkodtak tiltott helyen. A rendőrök nem alkalmaztak szankciókat, a hajléktalanokat az eljárás lefolytatása után szabadon engedték és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál ajánlottak nekik férőhelyet. A legtöbb előállítás az V., a VII. és a IX. kerületben történt.

Mint ismert, a közgyűlés döntése után, az országos rendőrfőkapitány december 6-i parancsa alapján a tiltott helyen, életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanokat elő kell állítani. Ez részletesen szabályozta a hajléktalanok elleni rendőri fellépést. Eszerint, ha a fedél nélkül élő “világörökségi területnek minősülő vagy a helyi önkormányzat rendeletében kijelölt területen” életvitelszelűen tartózkodik, annak elhagyására kéri fel a rendőr.

Forrás: Népszava

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top