Aktuális

Magyar nő találmányát díjazták Európában

"Ilyen házról álmodom", "Szörny a háztetőn", "Te jó madár lennél?" – Megannyi tartalom: játék, kvíz és fénykép. Fókuszban az építészet és a vizuális kultúra. Online és biztonságos. Jól hangzik, nem? Tetszett az európai szakembereknek is, olyannyira, hogy a ludbriko.hu a 2. legjobb európai gyermekbarát tartalom lett.

A négy kategória győzteseit február 11-én, a Biztonságosabb Internet Napján (Safer Internet Day) hirdették ki Brüsszelben. A versenyre huszonhat országból érkezett közel ezeregyszáz nevezés, Magyarországról tizenkilenc. Végül két hazai weboldal került a zsűri elé, közülük a ludbriko.hu a második helyen végzett a “felnőtt, nem szakmabeliek” kategóriájában. A verseny célkitűzése, hogy ösztönözze a gyermekeknek szóló értékes, minőségi online tartalmak előállítását, amelyek oktatják a kicsiket, tájékoztatják őket, fejlesztik a kreativitásukat.

Az elismeréseket az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke, Neelie Kroes adta át Brüsszelben. “Az alelnök – az Európai Internetbiztonsági Hálózattal (Insafe) együttműködve – olyan kezdeményezést indított útjára, amelynek célja, hogy a fiataloktól érkező ötletek révén tegyék jobbá az internetet” – áll az Európai Bizottság közleményében. “Látom, hogy a gyerekek és a fiatalok milyen elképesztő dolgokat képesek csinálni digitális eszközökkel. Muszáj erre bátorítanunk őket, segíteni nekik, hogy biztonságban legyenek, és megadni számukra a lehetőséget arra, hogy maguk tegyék jobbá az internetet, és szembeszállhassanak az internetes zaklatással” – hangsúlyozta Kroes a Biztonságosabb Internet Napján.

A ludbriko.hu általános iskolásoknak szóló építészeti és dizájnoldal. Célja, hogy színes történetekkel, érdekességgel, és sok játékkal közel hozza az építészetet, épített környezetet az olvasóhoz.

“Nem célom, hogy építészeket faragjak a gyerekekből – írja weboldalán Gődény Éva építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, a ludbriko.hu megálmodója. (…) Aki gyermekkorában kapcsolatot teremt az építészettel, épített környezetével, felnőttkorára érzelmileg is kötődni fog ezekhez. Így az épített környezetükre érzékeny, azt tisztelő és megóvó felnőttekké válhatnak. A gyerekekhez pedig így szól: “… jó lenne megmutatni nektek – kedves általános iskolás olvasóim, hogy mennyire nagyszerű, olykor vicces, vagy éppen különös az épületek világa. Szeretnélek közös sétákra, foglalkozásokra és játékra hívni benneteket, és örülnék neki, ha velem is megosztanátok az épített környezetetekben tett felfedezéseiteket”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top