Aktuális

Mit kínálnak a pártok a nőknek?

Fontosak önnek a nőket érintő kérdések, de nem tudja melyik párt mit mond? Nem találja a nőket a pártprogramokban? A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség "pártkvízzel" segít a választásban.

A közelgő választások alkalmából szellemes kvízt tett közzé a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség. Mint írják, fontosnak tartották feltérképezni a pártok véleményét, terveit “kardinális női kérdésekben”. A válaszokat kvízszerűen olvashatjuk: tippelhetünk, melyik gondolatok kikhez kötődnek. A végén szembesülünk az igazsággal – és talán azzal is, hogy nem is az vallja a legszimpatikusabb nézeteket, akiről eddig azt hittük.

Az “átvilágításra felkért” pártok: Demokratikus Koalíció (DK), Együtt-PM, Fidesz, KDNP, LMP, Magyar Liberális Párt, MSZP, vagyis a jelenlegi felmérések szerint a 2014. április 6-i választásokon parlamentbe jutó pártok (a Jobbik kivételével, mert mint a Szövetség írja, a “kirekesztő, antidemokratikus” Jobbikkal nem kommunikálnak, tevékenységét nem legitimálják). A Liberális Párt és a KDNP kivételével mindenki fontosnak tartotta, hogy válaszoljon. Érdemes átolvasni, kinél milyen nőpolitika bontakozik ki:

Íme, a kvíz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top