Aktuális

Kiengedték a berlini kórházból Timosenkót

Befejezték szerdán Julija Timosenko volt ukrán kormányfő berlini gyógykezelését, és elbocsátották a Charité kórházból.
Timosenko a börtönból való kiszabadulás napján
Timosenko a börtönből való szabadulás napján

A  politikus krónikus porckorongbántalmát gerincbe fecskendezett gyógyszerrel kezelték. Az eljárást altatásban végezték el két alkalommal. A beteg állapota már az első beavatkozás után javult, a második kezelés hatására pedig tartósan és jelentősen csökkentek fájdalmai.

A gyógyszer és a kezelést kiegészítő gyógytorna révén Julija Timosenko – aki nem akar kormányfő lenni – egyelőre ugyan mankóval, de biztosan tud mozogni. Orvosai azt tanácsolták, hogy folytassa otthon a gyógytornát, és biztosították arról, hogy figyelemmel kísérik a terápia további alakulását. A kezelés költségeit az ukrán politikus fizette ki.

Az 53 éves volt kormányfő március 7-én érkezett a német fővárosba gyógykezelésre. A kórházból azzal a szándékkal távozott, hogy még szerdán Ukrajnába utazik.

Julija Timosenkót az ukrán parlament döntése alapján február 22-én helyezték szabadlábra. A volt miniszterelnök hétéves börtönbüntetését töltötte, amelyre 2011 októberében ítélték hivatali hatalommal visszaélés vádjával. A Haza (Batykivscsina) nevű párt vezetője a várakozások szerint indul a május 25-i előre hozott elnökválasztáson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top