Aktuális

Fogas kérdés gyermektől a felnőttkorig

Mikor kezdjem a fogápolást? Milyen eszközöket használjak? Csak semmi pánik, segítünk!

Fogas kérdés gyermektől a felnőttkorigKezdjük mindjárt az elején. Fogzáskor a babáknak több nyála képződik, nyűgösebbek, és előfordulhat, hogy hőemelkedésük van. A másik fontos dolog, hogy ilyenkor folyton rágni szeretnének. Ezért olyan eszközöket adjunk nekik, amelyeket nem tudnak lenyelni, nem okoznak sérülést és nem tartalmaznak mérgező anyagokat. Ma már léteznek speciálisan babáknak kifejlesztett eszközök, mint például a svájci CURAPROX CURAbaby, ami egyszerre játék és rágóka.

Ne feledjük, a fogápolást nem lehet elég korán kezdeni! Például a nem megfelelő cumi keresztharapást, vagy az állkapocs kismértékű deformációját okozhatja. Sok későbbi esztétikai beavatkozás (pl. fogszabályzás) elkerülhető, ha már a kezdetektől megfelelő eszközöket használunk gyermekünk fogainak megóvás érdekében. Ezért ne féljünk a babák kezébe reggel és este egy fogkefét adni, hogy megszokják, kipróbálják, játszanak vele. Így később könnyebb rászoktatni őket a fogkefe rendszeres használatára.

Kezdetben természetesen a felnőttek feladata a babafogak tisztítása, de 2-3 éves kortól már önállóságra lehet szoktatni a gyerekeket. Soha ne erőszakkal, hanem inkább játékkal, jutalmazással próbálkozzunk! A cseperedő gyerekek számára kiváló eszköz a svájci CURAPROX CURAkid fogkefe, ami különleges nyelének köszönhetően stabil fogást biztosít. Apró, gumírozott feje óv a sérülésektől és mindenhova eljut. A fejben lévő ultrafinom CUREN® szálak pedig gyengéd tisztítást biztosítanak.

Bár a tejfogak idővel kihullnak, elhanyagolásuk ugyanolyan fájdalmas következményekkel jár, mint a végleges fogaké. Ráadásul a hangképzésben, beszédtanulásban is fontos szerepük van, ezért vigyázni kell rájuk. Általános iskolás korban használjuk a CURAPROX YOUNG fogkefét, ami tökéletesen igazodik a korosztály igényeihez.

Fogas kérdés gyermektől a felnőttkorigHa pedig gyermekünk átlépi a gimnázium küszöbét, ajánljuk neki a trendi színekben kapható CURAPROX CS 5460 fogkefét. Szinte hihetetlen, de ennek a fogkefének 5460 ultrafinom CUREN® szálat tartalmaz a feje, ami kivételesen gyengéd és alapos tisztítást garantál mindenkinek!

Az egészséges mosoly megőrzése gyermekkorban kezdődik és egy egész életen át tart. Találjuk meg hozzá a legmegfelelőbb eszközt!

További információért látogasson el ide: www.tokeletesszajapolas.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top