Aktuális

Hogyan őrizzük meg fogainkat egy egész életen át?

Sokan azt hiszik, hogy ez eleve lehetetlen. Pedig a mai eszközökkel és fogápolási technikával remek eredményeket érhetünk el. Lássuk, hogyan!
Hogyan őrizzük meg fogainkat egy egész életen át?

A megfelelő szájhigiénia legjobb bizonyítéka, ha nem vérzik az íny. Aki helyesen tisztítja a fogait, annak jó esélye van arra, hogy időskorára is megőrizze azokat. De miért kell tisztítani a fogakat? Azért, mert a fogfelület – a szájüreg többi részével ellentétben – nem újul meg, miközben kóros mennyiségű és minőségű baktérium rakódik rá. Ez a baktériumfelhalmozódás a felelős a fogszuvasodás és a fogágybetegség kialakulásáért, amely legyengíti az immunrendszert, és súlyos egészségügyi problémák kialakulásához vezethet.

Hogyan őrizzük meg fogainkat egy egész életen át?A rendszeres és alapos fogmosás tehát elengedhetetlen. Fontos, hogy mindig olyan fogkefét válasszunk, amely nem okoz sérülést, mégis hatékonyan távolítja el a lepedéket a fogak felszínéről és az ínyszélről is. Erre a célra kiváló eszköz a svájci Curaprox CS 5460 fogkefe. Jellemzője az ergonomikus, nyolcszögletű nyél, a kisméretű fej, a speciális Curen® sörték, melyek kiemelkedő száma (5460 db) rendkívül alapos és kíméletes tisztítást tesz lehetővé.

Miután megvan a fogkefe, már csak a helyes fogápolási technikát kell elsajátítani. Az ideális megoldás, ha fogkefénket kb. 45°-os szögben tartva, a sörtéket a fog és az íny találkozásánál található barázdába bevezetve, finom, körkörös mozdulatokkal távolítjuk el a lepedéket.

A másik fontos lépés a fogközök megtisztítása. Ezek a területek a hagyományos fogkefével nem érhetők el. Az itt felszaporodó plakkbaktériumok akár hónapokig, esetleg évekig észrevétlenül fejthetik ki károsító hatásukat. Ráadásul a fogak közötti résekben kialakuló ínygyulladás és fogszuvasodás eleinte nem is okoz fájdalmat.

Szerencsére erre a célra is remek eszközök állnak ma már rendelkezésre. Az egyik legismertebb a fogselyem, de a CURAPROX fogköztisztító kefék használata jóval egyszerűbb és sokszor hatékonyabb is. Az apró kefék rendkívül finom és hajlékony drótszálainak segítségével egyetlen mozdulattal távolíthatók el a fogak közt megbúvó baktériumok, ételmaradékok.

Használjon rendszeresen fogtisztító eszközöket, és őrizze meg fogai egészségét egy életen át!

További információért látogasson el ide: www.tokeletesszajapolas.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top