Aktuális

A legjobb egyetemek őt akarják

Kwasi Eninnek sikerült az, amiről a legtöbb diák csak álmodozik: felvették az összes neves egyetemre. Egyszerre!

A ghánai bevándorlók gyermeke, a 17 éves Long Island-i diák az Egyesült Államok legtekintélyesebb intézményeinek orvosi karára jelentkezett, és elmondása szerint neurológus vagy kardiológus akar lenni. Az úgynevezett Ivy League soraiba tartozó egyetemekre évente csak a jelentkezők alig kilenc százalékát veszik fel – a Harvardra mindössze 5,9 százalékot.

Kwasi Enin úgy gondolta, növeli az esélyeit azzal, ha egyszerre adja be jelentkezését a Harvard, a Yale, a Columbia, a Princeton, a Dartmouth, a Brown, a Pennsylvania és a Cornell Egyetemre. Most viszont mind a nyolc egyetem szeretné, ha náluk tanulna tovább. Enin még nem döntött, melyik egyetemet választja, de a Yale tűnik a legesélyesebbnek. A felvételi vizsgája 99 százalékos lett,  2250 pontot ért el a lehetséges 2500-ból.

Édesanyja nővér, így nem áll messze tőle az orvosi hivatás. “Az orvosok a közösség vezető alakjai, védelmezők, akik segítenek az embereknek, amikor szükség van rájuk” – nyilatkozott a New York Daily News című lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top