Aktuális

Melyik lesz idén a legjobb munkahely nőknek?

Idén újra odaítélik a "Legjobb női munkahely" díjat – még bárki esélyes lehet, aki kicsit javít a cégénél a feltételeken.

Tavaly egy teszt-, mérés- és irányításautomatizálási rendszerek kidolgozásával, szoftver- és hardvertermékek fejlesztésével, gyártásával, értékesítésével foglalkozó vállalat nyerte a “Legjobb női munkahely” címet. Az NI Hungary Kft. amerikai székhelyű multinacionális cég, 2001 óta működik Magyarországon, több mint ezer dolgozóval, akiknek egyharmada nő. Igen, a mérnökök között is vannak szép számmal: minden tizedik helyre nőt vettek fel.    

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség idén ismét pályázatot írt ki a “Legjobb női munkahely 2014”-díj elnyerésére. A 2007-ben az “Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év” tiszteletére elindított kezdeményezés célja, hogy rámutasson az esélyegyenlőségi szempontok mellett
“a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére”. Vagyis arra, hogy nemcsak jó dolog a kiegyensúlyozottság, de még kifizetődő is.

Idén erre a két munkaadói csoportra számítanak: a 20-250 fő munkavállalót foglalkoztató, valamint 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalkozások. Pályázni lehet 2014. szeptember 30-ig, a díjkiosztó ünnepséget pedig a Personal Hungary Szakkiállításon, Budapesten a Syma Csarnokban, a “Női Fórum” keretében tartják 2014. november 13-án. Addig még bárki nyithat házi ovit, bevezetheti a rugalmas munkaidőt és az otthon dolgozás lehetőségét. Van hová fejlődni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top