Aktuális

Hétfőn már kezdődnek az érettségik

A mostani vizsgákon az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint csaknem 118 ezren adnak számot tudásukról, az emelt szintű vizsgák száma pedig 7 százalékkal nőtt.

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2013/2014-es tanév tavaszi érettségi időszaka. Az érettségizők közül 83 ezer végzős középiskolás tesz ebben a vizsgaidőszakban “rendes” érettségit. Rajtuk kívül – a rendszer által nyújtott lehetőségekkel élve – még mintegy 34 800-an tesznek legalább egy tárgyból valamilyen érettségi vizsgát, azaz összesen mintegy 117 800 diák ad számot tudásáról.

Az írásbeli vizsgák május 5-től május 26-ig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdete június 5., vége június 13., a középszintű szóbeli vizsgák időszaka június 16-27. Az emelt szintű vizsgák száma tavalyhoz képest több mint 2700-zal, 7 százalékkal nőtt. 

A diákok választása alapján ebben a vizsgaidőszakban – az idegen nyelven letett tárgyakat külön számolva – 154 tárgyból lesz középszintű és 73 tárgyból emelt szintű érettségi. Ebben a vizsgaidőszakban is élhetnek a jelentkezők a 7 vizsgafajta mindegyikével, a megfelelő feltételek megléte esetén a rendes, az előre hozott, a szintemelő, a kiegészítő, az ismétlő, a pótló és a javító érettségi letételével.

Az Oktatási Hivatal közlése szerint az érettségi tárgyak követelményei és vizsgaformái nem változtak az előző, 2013. évi őszi érettségi vizsgaidőszakhoz képest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top