Aktuális

Rezesova-per: ma kezdődik a másodfokú tárgyalás

Első fokon 6 évet kapott a szlovák milliomosnő.

Hétfőn kezdődik a több ember halálát okozó ittas járművezetéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolt Eva Rezesova másodfokú büntetőperének tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken.

A vád elsősorban azon alapul, hogy Rezesova 2012. augusztus 21-én hajnalban ittasan, az M3-as autópályán, X5-ös BMW-jével mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba. A Fiat Punto az ütközés után kigyulladt, és a benne ülő két házaspár meghalt.

A közúti veszélyeztetést az ügyészség szerint a vádlott azzal követte el, hogy a sztrádán a baleset előtt nem sokkal már agresszíven vezetett, több járművet veszélyesen megközelített, köztük a későbbi áldozatok autóját is.

A szlovák nő tagadta bűnösségét. Az első fokon eljáró Gödöllői Járásbíróság Rezesovát 2013 novemberében nem jogerősen 6 év fogházra ítélte a több ember halálát okozó ittas vezetés miatt, ami a törvény szerint 10 évig terjedő börtönnel is büntethető, a közúti veszélyeztetés vádja alól ugyanakkor felmentette.

Az ügyészség a napokban sajtóhíreket megerősítve közölte, hogy az első fokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást kezdeményez. Sajtóhírek szerint a több mint másfél éve előzetes letartóztatásban lévő Rezesovát a napokban kórházba vitték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top