Otthon

Jótékonyságból egy éven át a szabadban alszik egy tini

A hajléktalanok problémáira akarja felhívni a figyelmet.

Jótékonyságból alszik a szabadban a tinédzserEgy 17 éves, amerikai fiú, Rudy Hummel az elmúlt 7 hónapban minden éjszaka a szabadban aludt, függetlenül az időjárástól. A srác mindezt önszántából teszi: a projekttel azokra a nehézségekre akarja felhívni a figyelmet, melyekkel a hajléktalan embereknek kell szembenézniük.

Rudy eredeti terve az volt, hogy csak a nyári hónapokban alszik odakinn, ám rájött, hogy ez nem elég nagy kihívás, így végül úgy döntött, egy éven keresztül folytatja a figyelemfelkeltő akciót.  Az átlagosan -23 fokos éjszakákat egy hóból épített kis kunyhóban vészeli át, ahol valamivel elviselhetőbb, -7 fokos a hideg. A fiú 3-6 réteg ruhát visel és hálózsákba, valamint meleg takarók alá bújik.

A srác már 4-5 éves korában is szívesen aludt kertben, így a szüleinek volt idejük megszokni fiuk hóbortját. Bár féltik őt, de támogatják is abban, hogy megvalósítsa, amit elhatározott. Az emberek általában véve pozitívan reagálnak a projektre, ugyanakkor gyakran mondogatják Rudynak, hogy őrült. Pozitív értelemben véve.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top