Aktuális

Naponta 100 ezren utaznak a 4-es metrón

Nagyobb fennakadások nélkül telt új metrónk négy hónapja: a hivatalos adatok szerint mintegy százezren utaznak naponta az új vonalon.

Az utasszámlálási adatok szerint naponta több mint százezer utas használja a 4-es metrót – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 Mint írták, a metró és a módosult autóbusz-vonalak utasforgalma fokozatosan stabilizálódik, de “a végleges utazási igények csak a közeledő nyári iskolai szünet és szabadságolások után, szeptembertől lesznek felmérhetők”.

A március végi indulás óta a BKK többször is mérte a kihasználtságot, az áprilisi adatok napi több mint százezer utast mutattak. Kiemelkedő forgalmat bonyolítanak a végállomások, a 3-as metróra átszállást biztosító Kálvin téri, illetve a Móricz Zsigmond körtéri állomás.

 Az első négy hét alatt két leállás volt járműhiba miatt, illetve kisebb forgalmi zavarok, menetkimaradások fordultak elő, részben vonathiba és kis részben a biztosítóberendezés hibája miatt, de mint a cég állítja, ezek a biztonságot nem veszélyeztették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top