Aktuális

Kánikulateszt: beérik már kovászos uborka?

Nagy hőségben is lehet jó dolgokat csinálni, például fagyizni, dögleni vagy kovászos uborkát gyártani. Mi az utóbbit választottuk, így most ott várják az uborkák a párkányon, hogy elkezdjenek rajtuk dolgozni a tejsavbaktériumok.

Hogy ne csak sírjunk a májusi kánikula miatt egész héten, de örülni is legyen minek, odaraktunk egy kis adag kovászos uborkát a szerkesztőség ablakába, ahová egész délután tűz a nap. A kezünk most jó kapros-fokhagymás illatú, és még nem múlt el az émelygés a forró sós víz kóstolgatása után, de ha minden jól alakul, hétfőn a saját kovászos uborkánkat esszük az ebéd mellé.

Kánikulateszt: beérik-e már a kovászos uborka?
 
Kánikulateszt: beérik-e már a kovászos uborka?
 
Kánikulateszt: beérik-e már a kovászos uborka?

Azóta már az ablakon kívül, a párkányon hevül az üveg, csak a benti oldalon könnyebb volt lefotózni. Az éjszakai hűvöstől kicsit féltjük, de azt jósolják, hogy hajnalonként is lesz 15 fok, és ez pont az a minimum, amire a tejsavbaktériumoknak szükségük van. Bízunk benne, hogy kovászosuborka-lé helyett nem alkohol fog benne erjedni hétfőre. Ha sikerül, mindenképp beszámolunk róla. Ha nem, mélyen hallgatni fogunk.

Ha valaki kedvet kapott, itt egy bevált receptünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top